Drop den tonstunge kravspec med Agil projektstyring

Som så mange andre online-kommunikatører, som har arbejdet med større webprojekter, har jeg gennem årene skrevet alenlange kravspecifikationer og i den proces søgt at fange alle funktionaliteter, som systemet skulle have.

Problemet er, at sådan en kravspec ikke nødvendigvis fanger alt, hvad systemet skal kunne levere. Ligeledes tager en 140 siders kravspec ikke tager højde for, at man undervejs i projektet bliver klogere på dels systemet og dels egne prioriteringer.

Jeg sidder nu i et stort webprojekt, hvor jeg for første gang prøver at arbejde med agil projektudvikling. Her er kravspec med tekniske specifikationer erstattet af brugerhistorier, der beskriver, hvad brugeren gør og forventer at få ud af sine handlinger fx “Redaktøreren ønsker at kunne uploade et billede og sætte det ind på siden, så det står pænt”.

Softwareudviklingen bliver desuden opdelt i en række to-ugers forløb, hvor udviklerne implementerer en del af systemet – og demonstrerer det live for projektlederen, før de tager fat på den næste del i et nyt to-ugers forløb.

Min kollega , Lone Højlund Pedersen, har rundsendt denne video på 35 minutter  i organisationen – og den forklarer præcist, hvad Agile Project Management er .

Jeg vil i senere blogposts beskæftige mig mere med denne form for projektledelse og dens fordele.

Relaterede indlæg

2 kommentarer til “Drop den tonstunge kravspec med Agil projektstyring”

 1. Hej Kim,

  Spændende med den agile tilgang til projekter – det skulle sikre at I bruger mindre tid på planlægning og mere tid på at laver god software. Hvis I anvender Scrum så er der også en række regler og roller som hjælper projektet på vej, så som at arbejdet sker i iterativ rytme hvor der udvikles funktionalitet til det er klar og testet – så der hele tiden er noget færdigt.

  Hilsen,
  Frank

  Svar
  • Ja, det virker i hvert fald rigtigt godt for os, at udviklerne kører i to ugers-sprint efterfulgt af en demo af det opnåede i sprintet.

   Jeg savner ikke The Kravspec to End all Kravspecs 🙂

   Svar

Skriv en kommentar

Halløj - svar lige på dette *