Eksperiment: Twitter.com/politiken en realitet

Ved lidt af tilfældighed (nemlig det at Lars K. Jensen fandt ud af, at en cybersquatter havde nuppet bl.a. twitter.com/politiken, /ekstrabladet og /24timer – som vi så fik tilbage ) gik jeg i dag gang med at rigge en kanal på Twitter til – til Politiken.

Nu har Twitter i modsætning til Jaiku ikke indbygget en funktion med tilføjelse af feeds, hvilket jeg personligt synes er et underligt valg. Derfor må man for at få “Seneste nyt”-feed ind i Twitter-profilen tage fat i et af de mange tredieparts-tjenester, der er opstået omkring Twitter: Twitterfeed.

Det er nemt og hurtigt i Twitterfeed at tilføje et nyt feed til en twitterkonto. Man skal blot kunne huske: brugernavn og adgangskode til twitterkontoen samt finde det ønskede rss-feed.

Dernæst er det blot at sætte Twitterfeed til at gå ud og hente feedet mellem hver 30 minut, en time …og til en gang i døgnet.

Nu skriver jeg , at det er et eksperiment, fordi dialog er – som med blogs – en del af twitter og jaiku . Derfor er udfordringen for et medie at have en strategi for, hvem der holder øje med, at der kommer kommentarer til posts = nyheder på Twitterkontoen.  Og vigtigst: hvordan man svarer.

Inspiration kan hentes hos NRK Beta NRK’s sandkasse for sjov og ballade, mere end CNN og BBC.

I øvrigt har eJour i sit nye nummer en artikel om Twitter som værktøj for journalister.

Relaterede indlæg

16 kommentarer til “Eksperiment: Twitter.com/politiken en realitet”

 1. Hej Kim

  Det lyder godt – men håber at du på sigt kan gøre politiken’s tweet lidt mere unikke end bare at feede jeres nyheder som eks. Børsen allerede gør på twitter.com/borsenvirk og twitter.com/borsenalle

  Ikkr fordi I ikke skal feede nyhederne ud – men dem kan vi jo allerede læse på massevis af andre måder. Lidt unikke kommentarer indimellem vil nok gøre at jeg ville følge en sådan twitter-konto – ellers vil jeg nok vælge ikke at følge den.

  Som man kan se så har Børsen heller succes med at få folk til at følge dem – de har hhv. 2 og 3 followers…

  Svar
 2. Hej Kim

  Og nu fik jeg endelig gnedet byggestøvet ud af mine øjne og læst hele dit indlæg ordentligt 🙂

  Du har jo allerede gjort dig de tanker som jeg efterspurgte – beklager… 🙂

  IMO er det dog ikke kun vigtigt at svare folk der spørger – men i høj grad også at gøre ens tweets så interessante så folk gider at følge en… det var vist det jeg burde have skrevet første gang jeg skrev 🙂

  Svar
 3. @Christian og Lars :

  Jeg er glad for at Christian ved nærmere genlæsning så, at jeg ikke blot forestiller mig at en feed fra vores seneste nyt vil betyde noget som helst. Der skal være dialog, spørgsmål til læserne om konkrete historier, invitation til kritik af mediets produkter osv. Ellers bliver det blot nok en salgskanal uden personlighed , saft og kraft – og hvem gider dog læse det ?

  @Lars: Indlysende god ide, selvfølgelig med at spørge folk. Og spændende at se, hvad de svarer.

  Og til Christian: Held og lykke med byggeriet.

  Svar
 4. Pingback: Medieblogger
 5. Det er jo i hvert fald ikke tilfredsstillende med “breaking” news der er 30 min. forsinkede pga. omvejen omkring Twitterfeed. Så Twitter må vel siges at være en langsom formidler af masse-medie-nyheder…

  Derimod synes jeg, det er oplagt, som du skriver Kim, at bruge Twitter til dialog om nyheder. Især når den danske brugerkreds bliver større, vil det være oplagt at stille spørgsmål til både konkrete historier, feedback mm.

  Men jeg tror næsten, at den største gevinst kan komme af at bruge Twitter som lyttepost. Altså HVIS der kommer rigtigt mange dansk Twittere. Det er ganske vist ikke realistisk for mig at følge 21.000 – som Robert Scoble – men lidt færre kan vel også give et par input.

  Og så gælder det selvfølgeligt også om at passe lytteposten og reagere, hvis nogen inviterer til dialog, kritiserer eller bare kommer med gode idéer.

  KH Camilla

  Svar
 6. @Camilla : Point taken – det er en svaghed ved Twitterfeed. Det bedste ville være hvis den pushede nyhederne ud med det vuns i feedet, men jeg tror at det for dem – og andre services – handler om serverkraft. Det ville koste for megen serverkraft og sænke hastigheden på tjenesten, hvis den skulle spørge / checke alle de tilmeldte feeds hver 10. eller 5. min .

  Hvis lytteposten kan kombineres med dialog med interesserede danske twittere vil det være fint.

  Ellers fungerer Twitter-konti måske bedst til den enkelte journalist, der rapporterer med korte beskeder via web eller mobil til tweets, fordi begivenheden passer til det – og der skal leveres hurtige opdateringer ( det kunne fx. have været rydningen af Ungdomshuset )
  .

  Svar
 7. @kim og @camilla – helt enig – men man kunne måske se en ide i at bruge twitterfeed til mobilbrugerne der gerne vil have en update på farten – altså hvor alternativet er at gå på hjemmesiden med mobilen og der er mange sites i dag stadig mega tunge – her er Twitter lynhurtigt. Og så gør det ikke helt så meget hvis nyhederne er lidt bagud…

  Svar
 8. Gode pointer omkring twitterfeed. Udover langsomheden (hvilket på vores lille avis normalt ikke er det store problem :-), bliver det også lidt dødt, hvis det står alene. Når man lader robotterne overtage de sociale tjenester bliver det bare en kanal man fylder ud, og jeg tvivler på om der ikke allerede er bedre værktøjer til den slags?

  Jeg synes at lyttepost-ideen er rigtig god, ligesom jeg tror at det kunne være et godt værktøj til både journalister og editors. Der er noget at gå videre med.

  Svar
 9. @Jens : Det er nok også en afvejning – fx. at man måske skal sætte antallet af nyheder som den henter ind via feedet per “kig” ned . Dvs i stedet for at den henter 5 ind hver 30 minut, måske blot henter 2 – og der så er en journaist/redaktør, der har det som sin opgave at udvælge en håndfuld andre i løbet af dagen, som man flasher via Twitter. Fx. dem man vurderer har mest dialog potentiale.

  Svar
 10. Twitterfeed er nono, når det kommer til Breaking News.

  Jeg har i det hele taget svært ved at se den store gevinst ved Twitterfeed. Hvis folk vil have nyheder på farten, kan de jo bruge mobilsites, eller mobile RSS-læsere, som Opera Mini (som er fantastisk til det!)

  Vi sidder pt. og kigger på, hvordan vi kan bruge Twitters API til Breaking News, uden at det sløve Twitter (det ER meget sløvt i øjeblikket, grrrr!) sænker hele vores Breaking News-udsendelse…

  // Lars

  Svar

Skriv en kommentar

Halløj - svar lige på dette *