Hvilke færdigheder skal en journalist mestre?

Den amerikanske journalist og underviser på Poynter , Amy Gahran er en klog kvinde at gæste. Ikke mindst hendes indlæg fra i går “New J-skills: What to measure” – dvs hvilke journalist-færdigheder skal vi måle journalister på – i forhold til informationsalderen?

Hun har taget udfordringen op fra Mindy McAdams – en anden fremsynet webjournalist i USA og underviser – der spurgte Amy , hvad studerende i journalistik skal måles på.

Amy Gahran har udformet en liste med de færdigheder, som en journalist i den nye medievirkelighed bør mestre. Listen bør ses i udfoldet form på hendes blog:

  • Viden om Content Management Systemer til publisering på nettet – herunder blogsystemer
  • Viden om mobile værktøjer og strategier for mobile medier
  • Viden om sociale medier – hvad kan de og hvilke er der ?
  • Viden om økonomi og forretningsmodeller.
  • Forretningsfærdigheder – hvordan starter du en virksomhed op
  • Viden om ledelse
  • Viden om marketing, salg og søgemaskineoptimering
  • Viden om at engagere sig i og drive communities

Det er i høj grad en ambitiøs liste, som jeg gerne vil skrive under på – alt imens jeg lige tilmelder mig et kursus i marketing- og salg samt søgemaskineoptimering plus opstart af virksomheder – hvor mine største huller findes 😉 .

Det er ikke nok at være god til at vinkle en nyhed og researche ( men det SKAL være plads , selvfølgelig ) men vi skal også vide noget om de andre felter fx communities og sociale medier, fordi det er dér brugerne bruger en del tid.

Forretningsforståelse og økonomi samt marketing – det skal til for at vi kan være med til at udvikle medierne og skabe nye veje at tjene penge på .

Det er det, der skal til – og det er en helt anden måde end vi i Danmark tænker journalistik på.

Det er jo en debat, der er temmelig aktuel i forhold til den debat, som min gode ven Lars K. Jensen sparkede i gang for nogle uger siden: Hjælp: Hvad skal vi gøre ved konservatismen blandt journalister .

Den kom i høj grad til at handle om, hvad nye journalister – og de af os, der allerede arbejder som journalister – bør vide og sætte os ind i.

Læs Amy Gahran og Mindy McAdams – jeg synes , at der er vitaminer at hente for de af os, der gerne vil sikre medierne en fremtid – og vel at mærke en relevant og sjov fremtid.

Sig til hvis jeg en sen fredag er for overbejstret, men jeg synes Amy rammer en tone

Relaterede indlæg

En kommentar til “Hvilke færdigheder skal en journalist mestre?”

  1. Pingback: Medieblogger

Skriv en kommentar

Halløj - svar lige på dette *