Politiker blogstop

Årvågne Stefan Bøgh-Andersen Jens Ulrik (update: Ups, jeg overså det i farten, Jens: undskyld!) fra Overskrift kan – ikke overraskende – nu notere at politikerblogs for manges vedkommende er gået i stå 🙁 .

Som jeg har skrevet og sagt ved et par lejligheder, er det ikke uventet – men ikke desto mindre ærgerligt. Det er jo nu, hvor valget er overstået, at politikerne skal fortsætte , hvis de vil noget med dialog og samtale med vælgerne. Det lange seje træk startede d. 14. november.

Det fik jeg så lejlighed til at sige til Ekstrabladet.dk i går, hvor Christian Bogh fra Kommunikationsbureauet Rescu også giver den gas over for politikerne.

Hvis man vil følge med i politisk blogging, kører Overskrifts politiksite stadig på Overskrift.dk/politik.

Relaterede indlæg

  • Ingen relaterede indlæg

Valg07: Nettet brager frem som informationskilde

Nettet indtager en andenplads som den vigtigste kilde til information om folketingsvalget, kunne Computerworld fortælle i fredags. Analysefirmaet Userneeds har spurgt 1.300 danskere om deres mediebrug ifm det igangværende valg – og her kommer nettet ind som en væsentligt informationskilde – modsat aviserne, der kun nævnes af 15 procent:

22 procent af danskerne bruger ifølge undersøgelsen nettet som den primære kilde til at holde sig opdateret om det aktuelle folketingsvalg.
Blot 15 procent anser aviserne som det vigtigste redskab, mens kun seks procent bruger radioen som budbringer. Fjernsynet er stadig det dominerende medie, og halvdelen af de adspurgte finder denne platform vigtigst.

Samtidige konkluderer valgforskeren Roger Buch fra DJH at partierne desværre bare taler hen over hovedet på dem, der ikke har speciel stor interesse i politik.

Tjaa – det er svært ikke at være enig med ham.

Men undersøgelsen er en vigtig pejling på, hvor betydende nettet er. Nu mangler vi blot et bredt gennembrud for samtale og dialog samt mere målrettet brug af brugernes sprudlende iderigdom, når det kommer til at udtænke nye tiltag i en valgkamp. 😀

Relaterede indlæg

  • Ingen relaterede indlæg

249 folketingskandidater blogger

En nærmere optælling ved Lisbeth Klastrup & Co. viser, at der ikke blot er 120 politikere, der blogger ved dette valg – men faktisk hele 249 folketingskandidater – en femdobling i forhold til 2005 – og hver tredie af de opstillede kandidater!

Dermed er blogging som politisk kommunikationsmiddel slået mere igennem end først antaget.

Lisbeth har listen over fordeling per parti .

Og så ser jeg ellers frem til at se, hvordan det ser ud med deres blogs og øvrige netaktiviter om seks måneder. Skal netaktiviteter give mening , så bør de blive ved.

Relaterede indlæg

  • Ingen relaterede indlæg

Store DR-dag: Elmose i Harddisken og DR Update

I tråd med min tidligere forrige post om valget på nettet deltog jeg i dag i et par udsendelser på DR – først en duet 😉 med min gode ven Lisbeth Klastrup på DR Update, hvor vi i ti minutter blev interviewet om valget på nettet – dvs vores betragtninger om politikernes brug af net-teknologier.

Derefter hastede vi op til Henrik Føhns og Harddisken til en lidt længere snak om status på valget på nettet – hvor vi havde fået kompetent selskab af Stefan Bøgh-Andersen .

Der er tale om 27 minutters snak – og den kan du høre her . Vi kom vidt omkring;

udviklingen i politikernes brug af sociale medier, lighederne mellem hvilke politikere der bliver nævnt mest i blogs og i øvrige medier (tjek min post om Overskrift.dk’s undersøgelse), sandsynligheden for at de bliver ved efter valget og meget mere.

Læg meget gerne en kommentar, hvis du har bemærkninger til debatten.

Relaterede indlæg

  • Ingen relaterede indlæg

Vindes valgkampen på nettet ? Nopes, ikke foreløbig

Jeg sidder i medfør af mit arbejde og surfer rundt på partiernes sites, ungdomorganisationernes ditto og den myriade af Facebook-grupper, YouTube-kanaler, Flickr-kontis og etc. som politikerne har oprettet i denne valgkamp.

Der sker meget, ser det ud til – og så alligevel måske ikke. Jeg synes stadig, at det meget er en-vejs kommunikation (set over et) hvor partierne kommunikerer ud – bare på en håndfuld ekstra platforme.

Det er en fejl, at vi i medierne har udskreget valget til at foregå på nettet.

Ja, en del af kommunikationen er flyttet derover – og en smule af dialogen (her tænker jeg på de partier / politikere, der eksempelvis har brugt blogs og svaret deres vælgere, når de stiller spørgsmål).

Men som inkarneret netmenneske må jeg nok indrømme, at valget (denne gang) ikke bliver vundet på nettet – det sker nok stadig på gaderne, over køkken- og kantineborde og via især de store elektroniske medier .

Dels handler det om at

  • partiernes sites mest henvender sig til kernevælgerne og partimedlemmerne samt støtter – dvs de mobiliserer
  • interaktiviteten med vælgere og måske-vælgere ikke har været udbredt mellem valgene . Lige pludselig vil partiernes sites tale med dig – og det ville de måske ikke i samme grad for tre uger siden.
  • at vores præferencer som mennesker stadig er at vi udvikler vores politiske standpunkter i samtale med andre mennesker omkring os. Nettet vil få mere og mere betydning – ingen tvivl – men det er stadigvæk en mindre del ift andre påvirkelsefaktorer.

2005-valget : nettet betød intet

I weekenden læste jeg i Politiken Søndag en analyse af de to ph.d.-studerende fra SDU Christian Elmelund-Præstekær, Institut for Statskundskab, og David Nicolas Hopmann på Center for Journalistik. (ja, beklager virkelig men den er ikke på nettet 🙁 ).

De havde set på partiernes netbrug i 2005-valget – og heraf fremgår det , at 3,5 pct. af vælgerne mente, at de fik mest at vide om et partis politik via nettet, mens 47 pct. henviste til nyhederne på tv og 27 pct. pegede på afslutningsdebatterne.

I 2005 besøgte 23 pct. af vælgerne mindst én gang en partihjemmeside i løbet af valgkampen – svarende til 800.000 danskere. Det er ikke mange, pointerer de to ph.d-studerende: Det svarer til besøgstallet for en TV2- Nyhederne.

Jeg skriver ikke dette her for at være partykiller, mere for at sætte begejstringen (hos mig selv 😀 ) i perspektiv.

Valget markerer et skridt fremad i brugen af nettet – men om det er et kvantespring, dét tror jeg ikke.

YouTube – videoer , Twitter/Jaiku/Zyb-beskeder med : “Jeg er lige ankommet til Center Sandholm.” og venskabsgrupper på Facebook med Anders Fogh Rasmussen eller Helle Thorning-Schmidt rykker pt ikke de store vælgermasser.

Jeg er ikke selv faldet over det Store Ultimative Politiske Kommunikations-side på nettet – Site to End All Other Sites – men måske har jeg kigget de forkerte steder.

Sig til, hvis du har set et supersite somewhere out there.

Relaterede indlæg

  • Ingen relaterede indlæg