Yay – Henrik Føhns skal producere podcasten TechTopia for Ingeniørforeningen, IDA

Jeg har vidst det nogen tid, men i dag kan jeg endelig skrive om det: min gode bekendte Henrik Føhns, vært på P1s Harddisken , starter i Ingeniørforeningen, IDA d. 1. maj, hvor han skal producere podcasten TechTopia.

Jeg glæder mig til min nye kollega.

Om den skriver IDA i dag :

 Hvordan indretter vi fremtiden? Techtopia er en ugentlig podcast om teknologi, startups og forskning. Om digitalisering, kunstig intelligens, nano, bio og den 4. industrielle revolution. Vært er Henrik Føhns, hidtil kendt fra DR Harddisken. Første udgave udkommer 22. maj.

Jeg personligt glæder mig til – endelig – at være i samme hus som Henrik Føhns, som jeg kender som en af de mest vidende journalister herhjemme, når det drejer sig om teknologi og dens indvirkning på os alle sammen. Senest har han udgivet “Den Globale Puls” (2016) om den teknologiske udvikling de seneste 25 år – en bog, som jeg varmt kan anbefale andre at læse. Samtidig kender jeg også Henrik som en hyggelig og omgængelig herre, så jeg er meget glad i dag.

Jeg er også glad for at arbejde i et hus som IDA, der har satset på – og lykkedes med – at få samlet en række sponsorer om at udgive en podcast om teknologi  for at holde samtalen om teknologiens udvikling igang – og så med en af de mest kompetente teknologijournalister ved roret.

Når nu det ikke længere skulle være med Harddisken. I den forbindelse glæder det mig også, at Anders Høgh-Nissen har fået gang i sin freelancebiks siden han stoppede d. 1. februar. Dels har han startet PodLab – hans personlige firma – og dels starter han som producent af Samdatas podcast.

Med IDAs ansættelse af Henrik Føhns fortsætter udviklingen, hvor medieprofiler forlader DR og andre mediehuse for at blive lydproducenter for andre aktører.

Politiken skrev en fin artikel om dette i weekenden: “Tendens: Kendte journalister skrider fra de store medier – og går solo med egne brands“. Jeg glæder mig til at se TechTopia blive til et brand med Henrik Føhns i spidsen.

Og nårh ja – du kan allerede nu abonnere på et nyhedsbrev om TechTopia

Besøg også Henrik Føhns hjemmeside.

Relaterede indlæg

Netradio er lige så meget værd som det skrevne

Det er utroligt ærgerligt at kortsynede embedsmænd og politikere i den nye lov om mediestøtte ikke vil yde driftsstøtte til podcasts og netradio jf. dagens artikel i Politiken: Ny Mediestøtte forbigår radio på nettet .

Det viser lovforslaget, der netop er sendt i høring – og det vidner om manglende forståelse for, hvad der bidrager til oplysning af danskerne på nettet.

Det gør podcasts og netradio især. Flere og flere af os lytter til udsendelser med debatter, historier og dybdeborende gennemgange af samfundsproblemer, fordi vi har smartphones, laptops, tablets og diverse digitale bokse a la AppleTV.
Det er information, der kan indtages på farten – mens man kører bil eller cykler – eller foretager sig noget andet. Jeg tror, at brugen af det vil stiger – og derfor er det kortsigtet ikke at åbne for støtte til netradioer a la fremragende og nybrydende Third Ear eller Den 2.Radio.

Der er kun eet at sige : om igen.

Relaterede indlæg

  • Ingen relaterede indlæg

Fagfestival 2012: Inspiration og nyttige værktøjer

Jeg deltog i weekenden i min femte fagfestival for journalister og kommunikatører – arrangeret af Dansk Journalistforbund.

1400 deltagere og 65 oplægsholdere og værter ( og jeg var een af dem ) var samlet til videndeling og debat. Jeg havde arrangeret to sessions med Karin Høgh og så ellers frem til at blive inspireret og netværke.

Læs mere

Relaterede indlæg

Støt Podcasterprisen ved Karin Høgh

Min gode ven og innovativ iværksætter udi podcasting, Karin Høgh, har nu indstiftet Podcasterprisen.


Hun motiverer indstiftelsen med følgende kloge ord:

Der et et halvt hundrede podcastere i Danmark. Deromkring. De mest aktive sender en ny episode om ugen, andre sjældnere, nogle har mange lyttere/seere, andre meget få.

Danske podcastere er en broget flok, som har i hvert fald én ting til fælles. De trænger til mere opmærksomhed og anerkendelse.

……..

Bemærk, at det er en podcasterpris, ikke en pris for den bedste podcast. Du kan nominere den eller de podcastere, du synes laver en god podcast.

Så tjek din iTunes eller hvad dit lydbibliotek nu hedder – og nominer din danske favoritpodcast og siden stemme for at støtte op om den frodige undergrund af podcasts.

Har du noget af værdi – og relevans for podcastere – kan du donere til det Podcasterprisen som en del af præmierne til deltagerne.

Relaterede indlæg

  • Ingen relaterede indlæg

Mediehack Podcast # 1: Solana Larsen, Global Voices

Den 29. august havde vi en bloggerdinner på Carlton i Kbh med Solana Larsen , der bl.a. er co-managing editor på det globale bloggersite Global Voices

Det er en utrolig spændende portal for formidling af debatter i Den tredie Verdens myriader af blogosfærer – og en kilde for nyheder til nyhedstjenester som Reuters og New York Times .

Jeg har haft besøg af Solana Larsen for at høre om græsrodsnetværket bag Global Voices. Interviewet varer 19 minutter.

Jeg arbejder på at få Solana Larsen (bosiddende i New York) til landet senere på året for at hun kan dele ud af sine erfaringer med Global Voices. Du kan også finde hende på Solanasaurus.com

Har du kommentarer til podcasten, så smid en kommentar til mig.

Relaterede indlæg

  • Ingen relaterede indlæg