Forskning: Trolls ødelægger onlinedebatter

Dorte Toft sætter på sin blog – IT-Bizzen på Berlingske Business – med indlægget Forskning: Hadske angreb fra trolls udhuler journalistik fokus på de skadelige kommentarer i onlinefora og kommentarsporet på blogs mv. Hun har læst amerikansk forskning fra “The Journal of Computer Mediated Communication” .

Det kan nu dokumenteres at en hård, uforsonlig debattone undergraver ikke bare kvaliteten af debatter på et site, men også andre læseres lyst til at gå ind i en debat.

Alle – selv de moderate – graver sig ned i skyttegrave ved angreb frem for at lytte, fordi de bliver ramt på følelser frem for intellekt.

Så moderation, moderation og justits skal der til for at redde et debatforum.

Som Dorte har læst på et communitys debatside om regler: “Spred lys, ikke lort” ( dagens citat ).

Tak til Dorte for at have henledt opmærksomheden på rapporten.

 

Relaterede indlæg

  • Ingen relaterede indlæg

Fagfestival 2012: Inspiration og nyttige værktøjer

Jeg deltog i weekenden i min femte fagfestival for journalister og kommunikatører – arrangeret af Dansk Journalistforbund.

1400 deltagere og 65 oplægsholdere og værter ( og jeg var een af dem ) var samlet til videndeling og debat. Jeg havde arrangeret to sessions med Karin Høgh og så ellers frem til at blive inspireret og netværke.

Læs mere

Relaterede indlæg

Gode links om Journalistikkens fremtid, datamining og augmented reality

For min gamle forening, DONA, skriver jeg – som en af flere – af og til en ugentlig mail ( DONAscan) om de bedste historier fra nettet.

Jeg har lige sendt en udgave ud til listen – og den er også god at bring her:

JOURNALISTIKKENS FREMTID
The Future of Journalism var den alvorlige titel på konferencen, der løb af stablen d. 8. og 9. september på Cardiff University i Storbritannien. Keynote taleren var Emily Bell, leder af Tow Center for Journalism på det berømmede Columbias University’s journalistudddannelse og tidligere direktør for The Guardians afdeling for nyheder og medier.

Emily Bells keynote havde også titlen “The Future of Journalism” – og hendes vinkel var, at det er nytteløst at tale om, hvem der er journalist i fremtiden , når alle “i fremtiden kan være journalist i 15 minutter”.

Læs mere om heeds tanker på Reportr.net http://www.reportr.net/2011/09/08/emily-bell-upbeat-on-the-many-futures-of-journalism/

BLIV KLOGERE PÅ DATAMINING

I 1999 skrev og talte vi om datamining via web; hvad annoncører og firmaer kunne finde ud af om os og vores præferencer via vores digitale færden.

Siden er mulighederne for datamining eller tracking øget ganske betydeligt. Det tager den nyeste post på medie- og businessblogggen Monday Note fat på. http://www.mondaynote.com/2011/09/18/the-overly-personal-litmus-test/ .

Udover at beskrive forfatterens gene overvejelser og oplevelser, henviser han ( Frédéric Filloux) til et – for mig – ukendt tema på Wall Street Journal om netop dataindsamling kaldet “What They Know” http://europe.wsj.com/public/page/what-they-know-digital-privacy.html

AUGMENTED REALITY ILLUSTRERET
Imponér chefen og dine kolleger – eller få inspiration til, hvordan du snart kan kommunikere ved at føje et ekstra datalag til virkeligheden via augmented reality – d.v.s. udvidet virkelighed.

Augmented reality forklares bedst ved at vise eksempler – og det bedste eksempel som jeg er stødt på står firmaet String for – med f.eks. deres drage (video) http://www.youtube.com/watch?v=yCEHIkJanm4

Har du en iPhone eller en iPad, kan du i App Store finde “String Augmented Reality” – app og på sitet http://poweredbystring.com/ kan du finde de papirer, du skal printe for at prøve det.

HVORDAN MINDER AVISBRANCHEN OM ROMERRIGET?

I fornyet irritation over “klik-tyranniet” på netmedier har Lars K. Jensen, iagttager af onlinemedier og mangeårig blogger (samt tidligere bestyrelsesmedlem af DONA ) skrevet et essay , hvor han sammenligner avisbranchen med Romerriget. Provokerende og tankevækkende: http://medieblogger.dk/essays/pantheonline/

I øvrigt: Hvis du kunne tænke dig at være med i DONAscan – så skriv til redaktøren Pernille Honoré phonore@gmail.com .

Relaterede indlæg

2009 status: Jydske Vestkysten fyrer 20 og Morten Lund er konkurs

Er det tidender om et skidt 2009 for mediebranchen?

I hvert fald starter året skidt ud for mediebranchen.  JydskeVestkysten fyrer 20 medarbejdere, lyder meddelelsen i dag jf. Journalisten – hvoraf størsteparten bliver redaktionelle medarbejdere. (Opdateret: 15 af de 20 skal være journalister på især lokalredaktionerne, skriver Journalisten )

Det kommer dagen efter, at de oplyste, at avisen ser et stort potentiale i borgerjournalistikken – som blogget af Lars K. Jensen .

I dag blev det personligt et sort kapitel for Morten Lund, der er erklæret personlig konkurs af Sø- og Handelsretten i København.

Dertil kommer beretningerne om, at New York Times kan være en saga blot – på papir i hvert fald – fra maj (som Lars K. fortalte for uger siden)  på grund af en tyngende gældspost og problemer med at få solgt sit spritnye hovedkvarter for at betale af på gælden.

Ja, det er skidt – men sådan har det altså været før – og vi må som journalister og medier arbejde os ud af det. Samtidig er det ofte sådan, at kriser også fører til nytænkning.

Lige nu ser det nu ud til at især aviserne er ramt af handlingslammelse og forvirring på direktionsgangene. Forhåbentlig kommer de ud af den – og agerer – fordi ellers er det slut.

Relaterede indlæg

Overblik: Mediehavet i oprør

Bare lige en note-to-self om spændende (nok en gang ) medieuge.

  • Christian Science Monitor skifter i april 2009 helt væk fra print til online. Mediet skal tilpasse sig en ny tidsalder for at forblive relevant er argumentet. Modigt, spændende og visionært. Det vil blive fulgt med interesse. Min gode ven, Lars K. Jensen , har blogget grundigt om det.
  • Newz.dk har øjensynlig gennemskuet at Freeway er købmænd, ikke publicister – så de skændes om at blive skilt fra hinanden med gensidige trusler om retssager, bortvisninger og “Bad Standing” .
  • Avismarkederne bløder – herhjemme og i udlandet – bl.a. USA med nedskæringer i koncernen bag USA Today, der nedlægger 3.000 stillinger, mens Time Gruppen fyrer 600.
  • Ja, er du til tudefjæs og dødsannoncer i mediebranchen så læs Journalistens artikler tagget fyringer
    om bl.a. Politikens Lokalaviser, som vil skille sig af med hver fjerde stilling.

Men nok med tudefjæs – snup en tudekiks ! I næste blogartikel (Nu skal jeg se Jon Stewart have besøg af Barack Obama ) vil jeg pege på alt det, jeg har læst på nettet, som viser ud af krisen for journalistik og journalister – ikke nødvendigvis medier 😉

Der kommer også noget godt ud af kriser – at vi medier og journalister vågner op !

Relaterede indlæg